Španělské pečené brambory

on

2 lžíce olivového oleje

3 lžíce rajčatového pyré (passaty)

1 lžička mleté uzené papriky

800g brambor, nakrájených na kostky

4 stroužky česneku, neoloupané sůl a čerstvě mletý pepř

šťáva z 1/2 citronu hrst hladkolisté petrželky, nasekané nahrubo

 

Předehřejte troubu na 170°C.

V misce prošlehejte olej, rajčatové pyré a papriku. Vsypte brambory a promíchejte, aby se ve směsi obalily ze všech stran.

Česnek i se slupkou rozmáčkněte plo­chou stranou nože a rozložte spolu s bram­borami na plech vyložený pečicím papírem.

Řádně osolte a opepřete a pečte v troubě 40 minut, v polovině obraťte. Až budou brambory křupavé a uvnitř měkké, poka­pejte je citronovou šťávou a vraťte ještě

na 5 minut do trouby. Podávejte posypané petrželkou. Česnek buď vyhoďte nebo ho můžete podávat k bramborám.

 

Zdroj: Apetit 03/2011

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..