Řecké pečené brambory s oreganem – Patates riganates

Ingredience:
brambory,
olivový olej,
sušené oregano,
sůl.

Příprava:
Brambory oloupeme, nakrájíme na měsíčky. V míse posypeme oreganem, přidáme kvalitní olivový olej a promícháme, až jsou brambory rovnoměrně obalené oreganem. Brambory rozložíme v jedné vrstvě na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme v předehřáté troubě na 220 °C dokřupava, osolíme až po upečení. Ihned, ještě teplé podáváme.
Jinou zajímavou variantou je místo oregana použít další sušené bylinky: tymián nebo velmi jemně drcenou mátu. Mátu však přidáváme až na konec, po upečení brambor.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..