Šťouchané brambory se slaninou a pórkem

Ingredience:
3/4 kg brambor,
sůl,
1 střední cibule,
1 menší pórek,
50 g anglické slaniny,
2 lžíce oleje

Příprava:
Oloupané a na kostky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Cibuli nasekáme na kousky, bílou část pórku nakrájíme na kolečka (asi 2 mm široká), slaninu nakrájíme na drobné kousky.
Na pánvi rozpálíme olej a vhodíme cibuli a slaninu, chvilku smažíme, po pár minutách přidáme i pórek. Smažíme tak dlouho, dokud není slanina pěkně křupavá, cibulka zlatavě hnědá a pórek měkký. Potom tuto směs i s olejem nasypeme na brambory a pěkně šťouchadlem rozmačkáme na kompaktní hmotu. Dochutíme solí, pro barvu můžeme nepovinně přimíchat trošku červené papriky.
Na talíř to upravíme jako kopečky rýže. To znamená, že vezmeme naběračku, namočíme jí do vody a nabereme hmotu, tu zarovnáme pomocí lžíce a vyklepneme na talíř. Naběračka se namáčí kvůli snadnému vyklopení.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.