Hovězí maso na pivu

on

400 g hovězího masa, nejlépe z kližky

5 cl světlého piva

1 lžíce sádla

20 g slaniny

sladká paprika

2 lžíce rajského protlaku

1 střední cibule

krajíc chleba

pepř, česnek, sůl.

Na sádle osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme na kostičky nakrájené maso, osmahneme je, osolíme, opepříme a dusíme. Když je maso téměř měkké, vložíme rozlámaný krajíc chleba, podlijeme vývarem, přidáme papriku, pivo, rajčatový protlak, utřený česnek, zamícháme a dusíme do měkka.

 

Zdroj: Krajánkovy recepty z Povltaví 1994

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..