Kotlíkový tokáň z Hajdúságu

on

3e10f404099e323dd3bd46a88e7b8b5d

 

Maďarská kuchyně

 

60 g slaniny

3 lžíce oleje

1 cibule

mletá sladká paprika

600 g hovězí kýty

1 stroužek česneku

tymián

sůl

mletý pepř

1 dl červeného vína

1 zelená paprika

1 rajče

200g klobásy

Slaninu pokrájíme na drobné kostky a škvaříme na oleji v kotlíku, až pustí tuk. Zpěníme na ní drobně pokrájenou cibuli, poprášíme paprikou, přidáme maso pokrájené na tenké hranolky, rozetřený česnek a špetku tymiánu. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem, přidáme zelenou papriku pokrájenou na kolečka a rozkrájené rajče a přikryté dusíme v malém množství šťávy. Podle potřeby podléváme vodou. Když maso téměř změklo, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu, necháme přejít varem a podáváme.

Sešity domácího hospodaření 1988

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.