Kvašené okurky

on

Tvrdé okurky dlouhé asi 10 cm dobře omyjeme a navrstvíme do čistých sklenic. Na dno položíme vinný list, kopr a na ko­lečka nakrájený křen. Zalijeme vařící osolenou vodou, skleni­ce uzavřeme a uložíme na teplé místo. Asi po 14 dnech, kdy se nálev zjasní, odložíme sklenice do chladna. Na 1 I vody dáváme 1 lžíci soli.

Každou okurku, podle velikosti, pětkrát až desetkrát propí­cháme silnější‘ jehlicí. Z vnitřku plodu tím snáze unikne kys­ličník uhličitý a střed okurky nebude dutý.

 

 

Sešity domácího hospodaření 1988

Foto: wikimedia Dezidor

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..