Nakládaný česnek I

on

 

7— 10 palic česneku (500 g)File:Ail p1040223.jpg

1/2 I bílého vina

1 dl octa

2-3 větvičky rozmarýnu

2-3 větvičky tymiánu

1 kulička pepře

10 kuliček koriandru

4 kuličky nového koření

80 g cuk­ru

4 lžičky soli (20 g)

4 lžíce oleje

3—4 feferonky

8 hřebíčků

Česnek oloupáme, ale jednotlivé stroužky necháme vcelku. Veškeré přísady mimo oleje smícháme a dáme svařit. Do téměř vroucí tekutiny přidáme stroužky česneku a necháme společně povařit tři minuty. Ihned sundáme z ohně, nechá­me vychladnout a marinujeme po dobu 1 2 hodin. Po 1 2 hodinách znovu na tři minuty svaříme a znovu necháme vy­chladnout. Po zchladnutí směsi plníme do čistě vymytých sklenic, dolijeme po okraj olejem a dobře zavíčkujeme.

 

Zdroj: Sešity domácího hospodaření 1986

Foto: Wikimedia Commons, Autor: David Monniaux

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.