Nakládaný česnek II

on

500 g očištěného česnekuFile:Knoblauchknolle1.jpg

3—4 feferonky

1 hrneček červeného vinného octa

1 hrneček svařené vody

1 hr­neček červeného vína

1 lžíce soli

4 lžíce cukru

15 kuli­ček pepře

7 hřebíčků

5 kuliček nového koření

 

Česnek a feferonky dáme do keramického hrnce. Všechna uvedená koření svaříme s vínem, vodou a octem. Nalijeme na česnek a necháme marinovat 24 hodin. Potom vše dáme do-hrnce a na prudkém ohni vaříme 10 minut. Směs vrátí­me do keramického hrnce a necháme zcela vychladnout, zavážeme hadříkem nebo celofánem a necháme stát mini­málně 1 4 dni. Nálev lze použít k nakládání veškerého typu zeleniny jako malé cibulky, papriky, zelí atd.

 

Zdroj: Sešity domácího hospodaření 1986

Foto: Wikimedia Commons, Autor: Fristu

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.