Nakládaný česnek III

on

 

File:Peeled garlic.JPG

 

5 paliček česneku

1/2m l bílého vína

1 dl octové esence

80 g cukru

2 ostré papričky chilli

po jedné větvičce čerstvého rozmarýnu a tymiánu

8 hřebíčků

1 lžička kuliček bílého pepře

4 bobkové listy

2 rovné lžičky soli

4 lžíce rostlinného oleje

 

Česnek rozdělíme na stroužky, které oloupeme. Víno, octovou esenci, cukr, koření a sůl spolu s vyloupaným česnekem společně tři minuty povaříme, pak sejmeme z ohně a přiklopené pokličkou necháme stát přes noc. Poté ještě jednou pět minut vaříme, stáhneme z ohně a vychladlým česnekem se zálivkou naplníme sklenice. Vršek zalijeme olejem.

 

Zdroj: Sešity domácího hospodaření 1988

Foto: Wikimedia Commons, Autor: BrokenSphere

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.