Rychlokvašky

on

Rychlokvašené okurky

3 kg středně velkých pevných okurek

na 1 l vody 25 g soli

kopr, vinný list,

na kolečka nakrájený křen

1 krajíc tmavší­ho chleba

Okurky namočíme na dvě hodiny do studené vody. Pak od- krojíme špičky a okurky do kříže nařízneme nebo propíchá­me jehlicí. Okurky navršíme spolu s kořením do čistě vymyté láhve, zalijeme solným nálevem a vršek zakryjeme opeče­ným krajícem chleba. Ponecháme-li okurky na slunci, zkyšou již za tří až čtyři dny, potom je však musíme uložit do chlad­na.

 

 

Sešity domácího hospodaření 1988

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.