Kuřecí prsa plněná broskví

on

Rozpis na 4 porce:

600 g kuřecích prsou

400 g broskvového kompotu

několik snítek čerstvého tymiánu

50g másla

sůl

mletý bílý pepř

2 lžíce oleje

80 g tvrdého sýra (4 plátky)

80 g šunky (4 plátky)

Kuřecí prsa opláchněte pod te­koucí vodou, osušte a rozkrojte tak aby šla vytvořit kapsa. Maso naklepejte, nejlépe přes folii, aby se maso nepotrhalo. Broskve nechte okapat, avšak šťávu nevylévejte, ale zachyťte ji do misky. Na naklepané plátky masa rozdělte plátky šunky, sýra a broskve, přehněte jako kapsu a sepněte snítkou ty­miánu. Osolte a opepřete.

V pánvi rozpalte olej a připra­vené kapsy opékejte z obou stran, asi 6-8 minut. Potom je podlijte broskvovou šťávou (zhru­ba 150 ml), přidejte máslo a duste doměkka. Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory či rýže.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..