Kuřecí stehýnka nebo křidýlka na medu

on

 

4 kuřecí stehna nebo 16 křidýlek

sůlimage

na marinádu:

2 lžíce medu

lžíce vinného nebo jablečného octa

2 lžíce sójové omáčky

2 lžíce bílého vína

1/2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru

3 stroužky prolisovaného česneku

 

Suroviny na marinádu pečlivě promícháme. Marinádou hojně potřeme a přelijeme maso na misce a necháme cca 4 hodiny marinovat.Naložené maso tak 2x za 4 hodiny obrátíme. Pak osolíme a dáme péci nebo i grilovat. Během pečení potíráme zbylou marinádou, až maso změkne, kůže zčervená a je křupavá.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.