Sezamové kuřecí kousky

on

4 porce

700 g kuřecích prsíčekfoto_0005

1 stroužek česneku

2 cm čerstvého zázvorového kořene

75 g sezamových semínek

1 lžíce tekutého medu

2 lžíce sójové omáčky

3 lžíce oleje černý pepř

1 svazek jarních cibulek

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky asi 2 cm velké. Česnek a zázvor oloupeme a nakrájíme nahrubo.

V misce důkladně rozmícháme česnek, zázvor, sezamová semín­ka, med a sójovou omáčku, přidáme I lžíci oleje a pepř. Nakrájené maso vložíme do marinády, promícháme, a přikryté necháme asi 2 hodiny v chladničce rozležet.

Jarní cibulky omyjeme, očistíme a se světle zelenou částí nakrájíme najemno.V pánvi nebo ve woku rozehřejeme zbývající olej a při vysoké teplotě a za stálého míchání na něm prudce opečeme kousky masa z marinády. Přidáme asi 50 ml vody, přikryjeme a při nízké teplotě ještě asi 5 minut necháme maso táhnout.

Kousky masa před podáváním ještě ochutíme trochou medu, rozmíchaného v sójové omáčce. Nakonec maso posypeme jarními cibul­kami a ihned podáváme.

 

Příloha:

K masu se velmi dobře hodí osmažené rýžové nudle. Rýžové nudle fritujeme nevařené v arašídovém oleji, až jsou pěkně křupavé. Vyjmeme je dě­rovanou lžící a necháme důkladně odkapat. Během fritování nabudou nudle na objemu a jsou mimořádně chutné a křehké. Také můžeme sezamové kousky kuřete podávat na míse s plátky salátové okurky.

Místo konečného ochucování medem a sójovou omáčkou můžeme dát na stůl sójovou omáč­ku v hluboké misce a každý si může maso dochutit podle své chuti.

vykricnik TIP!

Místo kuřete můžeme použít rybu s pevným masem, například tresku nebo parmici.V tom případě přidáme do marinády trochu citronové šťávy a rybu opékáme jen asi 4 minuty.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.