Vepřové na černém pivu

on

Tento týden jsem vyzkoušet tento recept, a musí říct, bylo to velmi dobré. Šéfkuchař doporučuje!

Recept jsem našel v jednom starém kalendáři.

Tak tedy, pro 4 osoby budeme potřebovat:

  • 4 vepřové krkovice, nejlépe o váze 200g
  • 3 střední cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 200g kečupu  (Zdeňkovi P.  by se to nelíbilo)
  • 1 1/2l černého piva ( doporučuji Kozla)
  • 1-3 feferonky ( co kdo snese)
  • trochu oleje
  • sůl, pepř, popřípadě nějaké to koření na steaky.

     

    Postup je následující:

    Krkovičky naklepeme, okořeníme a naskládáme do pekáčku.

    Z piva oleje, kečupu a česneku připravíme marinádu do které přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a nasekanou feferonku.

    Připravenou směsí zalijeme krkovičky a necháme cca 3 hodiny odležet.

    Poté vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme až do změknutí masa.

    Z marinády nám vznikne krásný hustý sos.

    A příloha? No přeci chléb a pivo.

    Přeji Vám dobrou chuť.

    TIP: Kromě cibule můžete přidat do marinády i nakrájené zelené papriky.

    krkovice

     

    Našel jsem na NETu ještě jeden zajímavý recept na krkovičku na černém pivu. Vypadá taky velmi zajímavě. Myslím že stojí za vyzkoušení.

    http://vladimirkroupa.blog.idnes.cz/c/124042/Kdyz-vari-chlap-aneb-Veprova-krkovicka-na-cernem-pivu.html

  • Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..