Marcipánový cheesecake

on

SUROVINY

NA KORPUS

350g pískového těsta (podle receptu na straně 3)

NA TVAROHOVOU NÁPLŇ

600g měkkého tvarohu 160g cukru krupice

4 vejce 15Og smetany na šlehání

2 sáčky    vanilkového cukru

NA MARCIPÁNOVOU NÁPLŇ

15Og marcipánu

100g smetany na šlehání

2    vejce

2 polévkové lžíce nastrouhané pomerančové kůry

NA DOZDOBENÍ

dozdobit můžete podle fantazie

POSTUP

KORPUS

Pískové těsto vyválíme a vyložíme jím dortovou formu. Předpečeme v troubě vyhřáté na 180 "C asi 10 minut.

NÁPLŇ TVAROHOVÁ

Tvaroh, cukr a vejce vyšleháme. Přidáme smetanu a vanilku. NÁPLŇ MARCIPÁNOVÁ

Marcipán vyšleháme se smetanou a vejci. Přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru.

Na korpus rozetřeme marcipánovou náplň, na ní pak tvarohovou náplň. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 160 °C asi 1 hodinu.

Po vychlazení dozdobíme dle vlastní fantazie /šlehačkou, čokoládou , ovocem apod./

1009826_4635854793704_1581630664_n

 

recept z knihy Cheesecakes

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.