Celerová polévka

on

1 středně velký celer s natí

1 cibule

100 g hladké mouky

100g másla

200 ml smetany

olej

sůl, pepř

Celer oloupeme a nastrouháme na struhadle. Celerovou nať posekáme. Cibuli nakrájíme na drobno. Z másla a mouky si připravíme jíšku. V kastrole na oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme celer, orestujeme, zalijeme vodou, osolíme, opepříme a povaříme. Zahustíme jíškou, provaříme a ponorným mixérem rozmixujeme. Polévku dochutíme, přidáme posekanou nať a nakonec zjemníme smetanou.

 

IMG_4069 (1)

Foto: Tereza

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..