Tatranská cibulačka

on

Rozpis na 4 porce:

400 cibule

1 lžíce oleje

2 lžíce másla

800 ml kuřecího vývaru

1 mrkev

2 jarní cibulky

1 malá bageta

1 uzený korbáčik

Sůl

mletý pepř

zelená petrželka

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. V hrnci rozpalte olej s máslem, vsýpejte nakrájenou cibuli a osmahněte ji dorůžova. Takto připravený základ podlijte kuřecím vývarem, přidejte očištěnou, na kolečka nakrájenou mrkev a jarní cibulky. Polévku nechte na mírném ohni provařit. Bagetu nakrájejte na plátky, rozložte je na plech a nasucho opečte v troubě. Potom na každý toust položte kousek nakrájeného korbáčiku a nechte roztát pod grilem nebo v rozehřáté troubě. B Povařenou polévku podle chuti osolte a okořeňte mletým pepřem. Rozdělte ji do talířů a přidejte sýrové plátky bagety. Porce dozdobte snítkou petrželky

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.