Marinovaný lín

on

4—6 línů (podle velikosti)

1 dl mléka,

1    lžíce moukyimage

sůl, mletý pepř

olej na smažení

2 lžíce olivového oleje,

2    stroužky česneku

2 cibule

1 paprikový lusk

2 dl octa

3—4 lžíce vody

1 kávová lžička cukru

Líny zbavíme šupin, opereme, vykucháme a opět dobře opereme. Potom je usušíme v utěrce, navlhčíme mlékem, osolíme a opepříme, pomoučníme troškou mouky, opečeme na rozpáleném oleji. po. obou. stranách do zlatova a přendáme je do porcelánové mísy. Na pánvi osmahneme na plátky nakrájený česnek, na kolečka nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme na nudličky nakrájený paprikový lusk. zalijeme směsí octa a vody a osladíme. Směs přidáme do varu, přelijeme líny a necháme vychladnout. Vychladlé líny zakryjeme a necháme alespoň 12 hodin v chladu marinovat.

 

Zdroj: Výstřižek ze starých novin

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..