Pikantní kapr

on

 

image4    porce kapra

100 g anglické slaniny

50 g sterilovaných žampionů

1 dl smetany

2 lžíce protlaku

2 cibule

2 lžíce hladké mouky

vývar z kapří hlavy nebo masa

mletá paprika

pepř

olej

citrónová šťáva

sůl

image

Očištěné porce kapra pokapeme citrónovou šťávou a necháme odležet. Po chvilce je osušíme, osolíme, opepříme a rychle opečeme do zlatova na oleji. Přeložíme je do mělkého kastrolku a přidáme na plátky nakrájené sterilované žampiony. Na pánvičce od opékání kaprů zahřejeme 1 dl vývaru. Na kostičky nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, osmažíme ji, vmícháme mletou papriku a mouku, zalijeme vývarem a smetanou a za stálého míchání povaříme 5    minut. Přidáme protlak, pepř a sůl, nalijeme na porce kopra a pečeme v mírně vyhřáté troubě 10—15 minut. Podáváme s opečenými brambory nebo se smaženými hranolky a se zeleninovým salátem.

 

Zdroj: Výstřižek ze starých novin

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.