Citronová rýže

on

Suroviny :
rýže, nejlépe dlouhozrnná,
citron
tymián
sůl, pepř
olej
voda dle potřeby Příprava:
Rýži uvaříme v osolené vodě doměkka, kdo chce, může použít k vaření rýže zeleninový vývar). Uvařenou rýži rozprostřeme a necháme vychladnout. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme rýži a jemně osmahneme. Dle chuti dosolíme, opepříme, přidáme tymián ( či jiné bylinky). Přidáme čerstvě vymačkanou šťávu z citronu, na cca 1 hrnek uvařené rýže šťávu z jednoho citronu. Zamícháme, minutku prosmažíme, stáhneme z plamene a podáváme.

Pozn.: tato rýže se hodí zejména k rybám.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.