Mexická rýže.

on

Suroviny:

1 lžička soli
1 stroužek česneku na jemno posekaný
3 lžíce kukuřičného, nebo jiného rostlinného oleje
450 g neuvařené rýže
900 ml kuřecího vývaru
110 ml rajčatového pyré, nebo rozmačkaných konzervovaných rajčat (jenom ne kečup)
100 g posekané zelené papriky
100 g posekané cibule

Příprava:
V kastrolku rozehřát olej a osmažit na něm rýži do světle zlatova. Přidat cibuli, česnek a papriku a také je orestovat.
Rozmixovat vývar s rajčatovým pyré, nebo rajčaty a solí. Přilít k rýži a vše na pomalém ohni dusit asi po 20min., nebo až je tekutina vsáklá.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.