FLEKY S HOUBAMI a uzeným masem

on

1 balíček fleků

1 větší miska nakrájených hub – směs (asi 500 g)image

200 g vařeného uzeného bůčku

1 cibule

3 vejce

2 až 3 lžíce sádla

3 dcl mléka

petrželová nať

drcený kmín, pepř, sůl

máslo na vymazání pekáče

trocha strouhanky na vysypání pekáče

 

Nejprve si uvaříme fleky podle návodu. V kastrolu osmažím na sádle nakrájenou cibulku, přidáme uzený bůček, nakrájené houby, kmín, sůl a dusíme doměkka.

Uvařené fleky smícháme s připravenou směsí, přidáme nasekanou petrželovou nať a podle chuti okořením pepřem a solí, promíchám a dám do pekáče vymazaného máslem a vysypaného strouhankou. Pečeme v troubě celkem cca 30 minut. Zhruba v polovině pečení zalijeme směs v pekáči vejci rozkvedlanými v mléce.

TIP! : “Jako bezmasou variantu vynecháme uzený bůček a sádlo zaměníme za olivový olej”

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..