Guláš z vepřového masa s brambory na smetaně

on

600 g vepřového masa z plece nebo libovějšího bůčkuSchweinebauch-1

50 g sádla

3 cibule

2 lžičky mleté sladké papriky

1 lžíce octa

kmín

sůl

6 dl vývaru

1 lžíce hladké mouky

700 g brambor

1/8 l kysané smetany

lžíce másla

Vepřové maso nakrájíme na větší kostky. Na sádle zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, po zpěnění nakrájené maso, kmín, sůl, zastříkneme octem a za občasného podlévání vývarem maso dusíme dopoloměkka. Potom šťávu necháme vysmahnout do tuku, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme zbylým vývarem, přidáme oloupané brambory nakrájené na větší kostky a společně s masem dusíme doměkka. Nakonec přilijeme kysanou smetanu, povaříme a hotový guláš obarvíme trochou mleté papriky rozpuštěné v másle.

 

Foto: Wikimedia Commons

Sešity domácího hospodaření 1985

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.