Karpatská vepřová pečeně

on

1 kg vepřové pečeně bez kosti

hořčice

čerstvé bylinky (petrželka, kerblík,, pažitka ale není nutné)

kořenící směs na steak

olej

50g hladká mouka

1 větší cibule

150 g slanina

150 g žampióny

150g rajčat a paprik

20g protlak

sůl, pepř

 

Maso potřeme hořčicí a obalíme v kořenící směsi na steak a necháme uležet do druhého dne.

Maso opečeme na oleji a vložíme do pekáčku s poklicí a pečeme v rozehřáté troubě za občasného podlévání doměkka.

Na oleji po opékání masa orestujeme na hrubo nakrájenou cibuli, přidáme protlak a zalijeme vývarem (vodou). Provaříme a zahustíme moukou. Přidáme orestované žampióny, nakrájená rajčata a papriky, rozpuštěnou na kostičky nakrájenou slaninu a dochutíme solí a pepřem. Do hotové šťávy přidáme výpek z masa.

Podáváme s rýží nebo s bramborami.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..