Plněný vepřový bůček

on

3e10f404099e323dd3bd46a88e7b8b5d

Maďarská kuchyně

 

800 g vepřového bůčku bez kostí,

sůl, tuk na vymazání pekáče

Nádivka:

2 housky

mléko

150 g čerstvých hub

60 g slaniny

petrželová nať

2 vejce

mletý pepř, sůl

Do masa uděláme ostrým nožem „kapsu" tak, aby otvor byl pouze na jedné straně. Kapsu naplníme nádivkou, otvor spíchneme jehlou nebo zašijeme/Maso osolíme, vložíme do vymaštěného pekáče a upečeme ve středně teplé troubě doměkka. Při pečení podléváme maso vodou a přeléváme šťávou. Měkké maso necháme mírně vychladnout, potom nakrájíme na plátky. Můžeme podávat teplé nebo studené. Příprava nádivky: Housky nakrájené na plátky namočíme do mléka, houby očistíme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Na pánvi vyškvaříme slaninu pokrájenou na kostičky, a když pustí tuk, přidáme houby a dusíme. V míse smícháme vymačkané housky, drobně rozsekanou petrželku, žloutky a sníh z bílků, slaninu s houbami, ochutíme pepřem a osolíme.

Foto: Wikimedia Commons, Autor: Rainer Zenz

Sešity domácího hospodaření 1988

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.