Pytlácký točenec

on

 

Rozpis na 4 porce:

800 g vepřové kýty

sůl

1 lžička mleté papriky

2 velké cibule

150g žampionů

100g anglické slaniny

1lžíce oleje

400ml vývaru

2 lžíce hladké mouky

Vepřovou kýtu očistěte a nakrájejte na plátky. Po obou stranách je naklepejte, osolte a posypte mletou paprikou. Jednu cibuli a žampiony očistěte a pak nakrájejte najemno. Polovinu slaniny pokrájejte na tenké nudličky. Vše promíchejte a směsí potřete připravené plátky masa. Maso stočte a závitky převažte provázkem nebo nití. Do pekáčku nalijte olej a závitky ze všech stran zprudka opečte. Přidejte zbylou, nadrobno nakrá­jenou cibuli se slaninou a podle potřeby podlijte vývarem. Vložte do trouby a při 200 °C dopékejte doměkka, asi 15 minut. Měkké závitky vyndejte a uchovejte v teple. Výpek vytestujte na tuk a zaprašte moukou. Osmahněte a zalijte zbytkem vývaru. Provařte, šťávu dochuťte solí, vložte zpět závitky a prohřejte. Vhodnou přílohou je rýže

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.