Vepřové koleno jedna báseň

Tento recept jsem dostal v létě a také jsem ho hned vyzkoušel. Skutečně výborné, teda  neskutečně výborné.

Předávám ho dál tak jak jsem ho dostal.

 

 

Suroviny:

vepřové koleno

česnek

francouzská hořčice

pivo

cibule

sůl (množství: vše cca přiměřeně, přiměřeně ?)

 

 

 

Postup :

Smícháme francouzskou hořčici a rozmačkaný česnek, zalijeme pivkem a uděláme z toho kašičku. Kolínko hezky vykostíme, poté jemně naklepeme a osolíme. Následně ho potřeme onou výše uvedenou kašičkou, zavineme jako štrúdl, převážeme nití jako ptáčka a tuto roládu vložíme na podestýlku do pekáče? Podestýlku v pekáči uděláme z pěkně husté vrstvy jemně nakrájené cibulky, kterou zalijeme pivkem, na to pak položíme roládu a dáme na cca 90 minut do ?domácího krematoria? ? rozpálené trouby.

Pak už jenom vydržet, dokud není masíčko se zlatavě opečenou kůrčičkou hotové a můžeme ladit chuťové buňky!

Přikusujeme např. báječné bramborové placičky, ale také je dobrý měkký chleba. Jako vylepšenou přílohou můžou být i brambory a zelí. Tyto dvě ingredience může udělat buď každou extra, nebo je vložit už ze začátku ke kolínku. Vše zapíjíme dobrým pivem.

Tak, doufám, že jsem vás pěkně namlsal tímto velice zdravým jídlem:

Koleno obsahuje želatinu ? na klouby.

Dále, cibule a česnek ? prokázané antibakteriální účinky a kladný vliv na krevní tlak atd.

(nehledě na jeho afrodiziální účinky ? pokud ho jí samozřejmě oba dva)

Hořčice ? příznivě podporuje trávení tučnějších jídel.

Pivo ? nejlepší iontový nápoj obsahující řadu tělu prospěšných vitamínů a hormonů ?.

 

koleno

Foto: Chensiyuan

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.