Vepřové medailonky s kapary a pepřem

on

Rozpis na 4 porce:

600g vepřové panenkyvepřová panenka

1 lžíce koření na drůbež

3 lžíce oleje

1 lžička másla

1 lžíce hladké mouky

300 ml vývaru

1 lžíce sterilovaného růžového pepře

lžíce kaparů

3 lžíce sladké smetany

1 lžíce sójové omáčky

sůl

Vepřové panenky dobře očistěte, opláchněte, osušte a nakrájejte na dvanáct stejně velkých plátků. Potom je lehce naklepejte a posýpejte kořením na drůbež. 0 Na pánvi nechte rozpálit olej a plátky masa na něm z obou stran opékejte, přibližně 8-10 minut. Opečené medailonky vyjměte a uchovejte v teple. Ve výpeku rozpusťte máslo, vsýpejte hladkou mouku a krátce ji orestujte. Rozřeďte vývarem, přidejte nakládaný pepř a kapary. Vše zjemněte smetanou. Povařte a nakonec šťávu dochuťte sójovou omáčkou a solí. Medailonky rozdělte na talíře a přelijte připrave­nou kaparovou šťávou. Podávejte s libovolně upravenými brambory a čerstvou zeleninou či salátem.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..