Vepřový tokáň s houbami

on

3e10f404099e323dd3bd46a88e7b8b5d

 

Maďarská kuchyně

 

500 g vepřového masa bez kosti (plec, krkovice)

80 g slaniny

1 cibule

150 g čerstvých hub

sůl, mletý pepř

1 dl červeného vína

Maso a slaninu pokrájíme na tenké hranolky. Slaninu rozškvaříme, hranolky vyjmeme a na vytaveném tuku usmažíme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou. Podle potřeby je podléváme vodou. Když maso téměř změklo, přidáme očištěné, pokrájené houby, podlijeme vínem a dusíme pod pokličkou, až maso změkne. Podáváme s hráškovou rýží.

Sešity domácího hospodaření 1988

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.