Site icon Michalovy recepty

Dušená hovězí líčka s jablky a cibulí

Hovězí líčka 600 – 800g

300 g cibule

4 ks jablka (600g)

sklenice vína ( asi 2 dcl)

máslo

olej

vývar (voda) dle potřeby

čerstvý zázvor asi 10g

 

Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky. 2 jablka rozčtvrtíme a vykrojíme jádřince. Druhá dvě jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na plátky.

V hrnci necháme na tuku zpěnit cibuli. Na pánvi z rozpuštěným máslem a olejem opečeme líčka asi 2-3 minuty z každé strany až se zabarví. Líčka přendáme do hrnce s cibulí a necháme 3 minuty odležet. Poté do hrnce přidáme čtvrtky jablek, zázvor nakrájený na plátky a zalijeme sklenicí bílého vína. Zalijeme vývarem tak, aby bylo maso celé ponořeno, přikryjeme poklicí a dusíme cca 2 hodiny.

Podle potřeby doléváme vývarem. Mezitím si v dalším hrnci orestujeme na másle jablka nakrájená na plátky (asi 2-3 minuty). Jakmile jsou líčka měkká, vyjmeme je a šťávu varem zredukujeme. Líčka nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté, přidáme je k orestovaným plátkům jablek a přepasírujeme na ně přes síto vyvařenou šťávu. Vaříme ještě asi 15 minut.

 

 

Recept z časopisu La Cucina Italiana

Exit mobile version