Site icon Michalovy recepty

Guláš z hovězích líček se žampióny

500g hovězích líček

150g žampiónů

50 g hladká mouka

2 ks střední cibule

3-4 stroužky česneku

1 PL mleté papriky

pálivá paprika ? podle chuti

majoránka

sůl, pepř

olej

vývar (voda) dle potřeby

 

Hovězí líčka nakrájíme na kostky, cibuli na drobu. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli do hněda, přidáme nakrájené maso, sůl, pepř a restujeme do tmavěhněda. Přidáme nadrobno posekaný česnek, mletou papriku, zarestujeme a zalijeme. Dusíme dokud maso není téměř měkké. Šťávu vydusíme na tuk, přidáme na plátky nakrájené žampióny, zaprášíme moukou, zalijeme vývarem (vodou) a provaříme. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.

 

Exit mobile version