Site icon Michalovy recepty

Hovězí plátky Bakony

 

Maďarská kuchyně

 

 

4 libové hovězí plátky z kýty

sůl

mletý pepř

40 g hladké mouky

100 g sádla

1 cibule

mletá sladká paprika

vývar

200g čerstvých hub

1/4 l kysané smetany

Hovězí plátky po obvodu nařízneme na třech místech, naklepeme, osolíme, opepříme, poprášíme moukou a prudce opečeme na malé části sádla. Pak je přeložíme do nádoby. V tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, a když začne růžovět, přidáme papriku, podlijeme trochou vývaru a po několika minutách varu nalijeme na plátky a dusíme je pod pokličkou. Ve zbylém sádle podusíme očištěné, pokrájené houby a přidáme je k téměř měkkým plátkům. Krátce podusíme, zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a dusíme ještě několik minut. Podáváme s máslovými haluškami nebo s tvarohovými těstovinami (fleky).

 

Místo hovězích plátků můžete použít vepřové kotlety.

 

Foto: Wikimedia Commons, Autor: Dezidor

Sešity domácího hospodaření 1988

Exit mobile version