Site icon Michalovy recepty

Hovězí tokáň

Maďarská kuchyně

 

 

600 g zadního hovězího masa

60 g slaniny

1 cibule

česnek

80 g rajčat

2 papriky

1,5 dl suchého bílého vína

majoránka

mletý pepř

estragon

saturejka

sůl

vývar

Opláchnuté maso naklepeme a nakrájíme na hranolky. Slaninu pokrájenou na kostičky vyškvaříme na pánvi, přidáme drobně pokrájenou cibuli a necháme ji zpěnit. Doplníme rozetřeným česnekem, oloupanými pokrájenými rajčaty, pokrájenými paprikami a nakonec masem. Vše podlijeme vínem, ochutíme majoránkou, pepřem, estragonem, saturejkou, osolíme a přikryté dusíme na mírném ohni. Podle potřeby podléváme maso trochou vody nebo vývarem. Maso se má dusit v malém množství šťávy. Měkké maso podáváme s vařenými brambory.

 

Foto: Wikimedia Commons Autor: Maciarka

Sešity domácího hospodaření 1988

Exit mobile version