1 kg zadního hovězího masa, 5 kg vepřové krkovičky, 2 kg vepřového výřezu, 1 l vody, sdíraná vepřová střeva
koření na 1 kg masa: 2 g sladké mleté papriky, 4 g drceného kmínu, 1 g mletého pepře, 10 g třeného česneku, 20 g solicí směsi
Čerstvou krkovičku a tvrdý vepřový výřez bez kůže nakrájíme na kostky o hraně asi 1,5 cm. Pak pokrájené maso vložíme do nádoby, nejdříve libové maso a pak výřez, přidáme solicí směs, třený česnek a polovinu koření, důkladně promícháme a dáme do chladničky na dva dny proležet. V den výroby umeleme proleželé hovězí maso najemno, samostatně umeleme najemno část vepřového výřezu. Umleté hovězí maso s vodou, zbytkem koření a s najemno umletým vepřovým výřezem vymícháme v dobře pojivou spojku. Do spojky pak vložíme proleželé kostky krkovičky a tvrdého výřezu a vše řádně promícháme. Narážíme do vepřových sdíraných střev, klobásy přetočíme, špejlujeme nebo zaštipujeme na kusy o hmotností 300 g. Klobásy dáme na hole a vsazujeme do předem vyhřáté udírny, kde výrobek doudíme. Můžeme však klobásy kouřem v udírně jen zabarvit a pak je dovařit pří teplotě 72 ? 75 °C 20 ? 30 minut.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.