5 kg vepřové plece bez kosti a kůže, 400 ml vody, sdíraná vepřová střeva
koření na 1 kg masa: 22 g solící směsi, 1 g pískového cukru, 3 g mletého pepře, 2 g drceného kmínu, 1 g třeného česneku, 2 g sladké mleté papriky
Vepřový bok bez kůže a libové vepřové plece nakrájíme na kostky o hraně asi 1,5 cm, pak přidáme část solicí směsi a každé maso zvlášť pečlivě pro solíme, dáme odděleně do nádob a necháme v chladničce dva až tři dny proležet.V den výroby umeleme najemno proleželé hovězí maso a rozmícháme je s vodou. Pak v nádobě promícháme nakrájený bok s vepřovou plecí, přidáme koření, které jsme před tím rozmíchali v trošce vody, zbytek solící směsi a nakonec přidáme spojku z hovězího masa. Vše pečlivě promícháme. Připravenou sekánku narážíme do vepřových střívek. Děláme klobásy asi 300g, přetočené. Konce střev zašpejlujeme. Klobásy dáme na hůlky a douzujeme je ve vyhřáté udírně v hustém kouři z tvrdého dřeva do zlatohnědé barvy.
Abychom poskytli co nejlepší služby, používáme k ukládání a/nebo přístupu k informacím o zařízení, technologie jako jsou soubory cookies. Souhlas s těmito technologiemi nám umožní zpracovávat údaje, jako je chování při procházení nebo jedinečná ID na tomto webu. Nesouhlas nebo odvolání souhlasu může nepříznivě ovlivnit určité vlastnosti a funkce.