2 lžíce olivového oleje
1 stroužek česneku
1 svazek bazalky
500 g čerstvých nebo
300 g zmrazených špenátových listů
50 g strouhaného parmazánu
Kuřecí řízky omyjeme, důkladně osušíme a po obou stranách osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a řízky na něm opékáme 8-12 minut. Během opékání je jednou obrátíme. Maso má být zcela propečené, nikoli narůžovělé. Pánev odložíme stranou a přikryté maso udržujeme teplé.
Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Bazalku omyjeme, osušíme, lístky otrháme ze stonků a nakrájíme na nudličky.
Zmrazený špenát necháme rozmrazit. Čerstvý špenát důkladně přebereme, omyjeme a neokapaný vložíme společně s česnekem a bazalkou do velkého rendlíku. Přikrytý špenát dusíme při střední teplotě přibližně 2 minuty, až změkne. Přebytečnou vodu slijeme, špenát osolíme, opepříme a vidličkou načechráme.
A Hotový špenát upravíme na mísu. Na něj rozložíme kuřecí prsíčka, posypeme je parmazánem a ihned podáváme.
Prsíčka posypaná parmazánem a položená na špenátu krátce zapečeme pod rozpáleným grilem a ihned podáváme