Site icon Michalovy recepty

Kari rýže s pomeranči

Suroviny:
400 g dlouhozrnné rýže,
sůl,
120 g rozinek,
4 pomeranče,
4 lžíce másla,
1 lžička Kari,
100 g mandlových nudliček

Příprava:
1. Rýži uvaříme v osolené vodě, slijeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
2. Rozinky necháme asi 10 min. nabobtnat ve vlažné vodě, slijeme a dobře vymačkáme.
3. Pomeranče oloupeme a špičatým no­žem vyřízneme z jednotlivých dílků filát­ka. Šťávu zachytíme.
4. Máslo rozehřejeme ve velké pánvi a rýži v něm trochu opečeme. Přilijeme pome­rančovou šťávu a trochu podusíme. Ochutíme Kari a osolíme. Opatrně vmícháme rozinky a pomerančová filátka. Pokrájené mandle opražíme bez tuku na pánvi, rýži jimi posypeme a podáváme.
Tip: Pokrm je ještě pikantnější, když ho navíc okořeníte 1/2 lžičkou kurkumy.

Exit mobile version