Site icon Michalovy recepty

Ostrá omáčka k masu

2 lžíce vinného octa

2 stroužky česneku

2 lžíce worcesterské omáčky

1/2 hrnečku vody

1 a 1/2  hrnečku drcených rajčat

4 – 5 najemno nasekaných pálivých feferonek /podle chuti/

1 lžička soli

1/2 lžičky čerstvě umletého pepře

1/2 hrnečku nakrájené cibule

špetka roztlučeného hřebíčku

Veškeré přísady smísíme, necháme přejít varem a ihned odstavíme z ohně. Podáváme k masovým pokrmům. Můžeme také uchovat v čistě vymytých lahvích. V tomto případě omáčku vaříme 10 minut a plníme horkou do lahví. Po vychladnutí dobře uzavřeme. Skladujeme ve studené místnosti nebo v chladničce.

 

Foto: Wikimedia Commons, Autor: Mkat

Exit mobile version