Site icon Michalovy recepty

Čočka po maďarsku

500 g čočka

100 g hladká mouka

1 větší cibule

kořenová zelenina ( 1 petržel, 2 mrkve, 1 malý celer)

1 pl mletá paprika

pálivá mletá paprika ( podle chuti)

divoké koření ( 3 bobkové listy, 6 kuliček nového koření, 6 kuliček černého pepře)

ocet

sůl

cukr

olej

Cibuli nakrájíme na drobno. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme divoké koření a orestujeme. Přidáme papriku a zalijeme vodou. Přidáme čočku a dusíme. Když je čočka téměř měkká, přidáme kořenovou zeleninu a dusíme do měkka. Hotovou čočku zahustíme jíškou a dochutíme solí, octem a cukrem. Podáváme třeba s ovarem, uzeným, párkem či sázeným vejcem a kyselou okurkou, omaštěné smaženou cibulkou na sádle.

 

Exit mobile version