300 rýže na rizoto
300g žampiónu
olivový olej
1 cibule
1 – 2 stroužky česneku
100 ml vína
vývar ( nebo voda ) dle potřeby
100 g listů čerstvého špenátu ( nebo mražený listový špenát)
strouhaný parmazán
snítka rozmarýnu a tymiánu
sůl,bílý pepř
Špenát posekáme na drobno (mražený spaříme a posekáme), žampióny nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na jemno a česnek na plátky.
V kastrolu rozehřejte olej a osmahněte na něm doměkka na jemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky. Pak přidejte žampiony, bylinky a přibližně pět minut je míchejte. Přidejte rýži, osolte a opepřete a orestujte.
Vlijte víno, počkejte, až se odpaří, a pak přidejte naběračku vy?varu a míchejte. Až se všechna tekutina vsákne, přilijte další naběračku vývaru a takto pokračujte až do chvíle, kdy bude rýže uvařená al dente (měkká, ale pevná). Přimíchejte špenát a až zavadne, můžete podávat. Při podávání sypeme parmazánem