450 g vepřového masa z plecka
sůl
mletý pepř
40 g sádla
1 velká cibule
5 zelených paprik
5 rajčat
1 sterilovaná okurka
šálek smetany
1 lžíce hladké mouky
Maso nakrájíme na kostky, opepříme, po všech stranách opečeme na sádle nebo tuku a vyjmeme. Na sádle (tuku) po opékání masa zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme očištěné na čtvrtky pokrájené papriky a za stálého míchání dvě až čtyři minuty opékáme. Potom přidáme spařená oloupaná rajčata a na plátky pokrájenou okurku, opět vložíme maso, podlijeme, osolíme a dusíme, až je maso měkké. Dochutíme solí a pepřem, zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku, a dobře povaříme.
Sešity domácího hospodaření 1985