Site icon Michalovy recepty

Zbojnický špíz z vepřového masa

Rozpis na 4 porce: 

400 g vepřové krkovice

200 g vepřových jater

100 g tučné anglické slaniny

velké cibule

1 červená paprika

sůl

mletý pepř

1-2 snítky rozmarýnu

olej

200 ml vývaru

Krkovici a játra opláchněte pod tekoucí vodou a osušte. Pak vše i se slaninou nakrájejte na stejně velké kousky. Cibule oloupejte, rozčtvrťte a jednotlivé vrstvy od sebe oddělte. Papriku opláchněte, očistěte a nakrájejte na kousky. Vše ochuťte solí, mletým pepřem, nadrobno natrhaným rozmarýnem a střídavě napichujete na grilovací jehly nebo špejle. 0 Na pánvi rozpalte olej a při-pravené špízy opékejte ze všech stran, asi 12-15 minut. Potom je podlijte vývarem a krátce poduste. Hotové špízy rozdělte na talíře na 4 porce:

a podlijte šťávou, kterou jste dochutili solí. Podávejte s chlebem nebo pečenými brambory.

 

Ilustrační foto

Exit mobile version