Site icon Michalovy recepty

Čokoládový koláč

250g čokolády 80% kakaa

200g moučkového cukru

150g másla (nebo hery)

4 lžíce mléka

4 lžíce polohrubé mouky

5 vajec

 

Ve vodní lázni si roztopíme kousky čokolády, másla a mléko. Směs sejmeme z ohně a přimícháme do ní cukr, žloutky a mouku. Nakonec přidáme velmi opatrně sníh z ušlehaných bílků. Ve středně rozehřáté troubě necháme péci cca 25-30 minut. Koláč se konzumuje až poté, co řádně vychladne, protože uvnitř musí po dopečení ztuhnout, aby byla jeho konzistence pevná, ale přitom vláčně čokoládová.

 

 

Výborný koláč, doporučuji vyzkoušet.

 

Zdroj: Gateau au chocolat (čokoládový koláč)

Exit mobile version