pečený zabíjačkový guláš

on

cca 2 kg vepřového masa – při zabíjačce se použijí odřezky, jinak je vhodné jakékoliv tučnější maso, například krkovice.

1 kg vnitřností – játra, ledvinky,srdce,jazyk,mozeček,slezina

1 kg cibule

1/2 dl rajského protlaku

1 lžíce plnotučné hořčice

sladká paprika

pepř, sůl, kmín,majoránka

5 stroužků česneku

Nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme na oleji, až začne hnědnout. Posypeme cca 2 lžícemi sladké papriky a ještě chvilku smažíme, až paprika zavoní. Poté přidáme rajský protlak a hořčici a chvilku podusíme.Přidáme na malé kousky nakrájené maso a vnitřnosti, osolíme opepříme, přidáme kmín a vše vložíme v hlubokém pekáči do vyhřáté trouby (cca 200 stupňů). Pečeme cca 2 hodiny a podle toho, kolik si maso pustilo vlastní šťávy podléváme tak, aby vždy všechno maso bylo ponořené ve šťávě. Na podlití můžeme použít vodu nebo raději vývar.Poslední cca 1/2 hodiny pečeme nezakryté, aby guláš dostal lepší chuť.Asi 10 minut před koncem vmícháme rozmačkaný česnek. Nakonec vyjmeme z trouby a vmícháme majoránku.

 

 

Foto:Podzemnik

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..