Brambory po selsku

Ingredience:
1 kg brambor,
4 větší cibule,
sůl,
pepř,
olivový olej

Příprava:
Brambory oškrábeme a nastrouháme na tenoučké plátky na okurkovém struhadle. Strouhám je do studené vody, nezčernají. Cibuli nakrájíme na tenká půlkolečka.
Zapékací misku vymažeme olejem. Brambory osušíme v utěrce a dáváme vrstvu brambor, mázneme olejem, osolíme, opepříme, přidáme cibuli, a tak dokola. Poslední vrstva jsou brambory.
Pečeme pod poklicí nebo alobalem cca 45 minut, pak odkryjeme a ještě asi 15 minut dopékáme dozlatova.
Hodí se jako příloha téměř ke všemu nebo jako samostatné jídlo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..