2 lžíce olivového oleje
3 lžíce rajčatového pyré (passaty)
1 lžička mleté uzené papriky
800g brambor, nakrájených na kostky
4 stroužky česneku, neoloupané sůl a čerstvě mletý pepř
šťáva z 1/2 citronu hrst hladkolisté petrželky, nasekané nahrubo
Předehřejte troubu na 170°C.
V misce prošlehejte olej, rajčatové pyré a papriku. Vsypte brambory a promíchejte, aby se ve směsi obalily ze všech stran.
Česnek i se slupkou rozmáčkněte plochou stranou nože a rozložte spolu s bramborami na plech vyložený pečicím papírem.
Řádně osolte a opepřete a pečte v troubě 40 minut, v polovině obraťte. Až budou brambory křupavé a uvnitř měkké, pokapejte je citronovou šťávou a vraťte ještě
na 5 minut do trouby. Podávejte posypané petrželkou. Česnek buď vyhoďte nebo ho můžete podávat k bramborám.
Zdroj: Apetit 03/2011