Florentinská kuřecí prsa

on

foto_00084 řízky z kuřecích prsíček (asi po 120 g) sůl a pepř

2 lžíce olivového oleje

1 stroužek česneku

1 svazek bazalky

500 g čerstvých nebo

300 g zmrazených špenátových listů

50 g strouhaného parmazánu

Kuřecí řízky omyjeme, důkladně osušíme a po obou stranách osolíme a opepříme. Ve velké pánvi rozpálíme olej a řízky na něm opékáme 8-12 minut. Během opékání je jednou obrátíme. Maso má být zcela propečené, nikoli narůžovělé. Pánev odložíme stranou a přikryté maso udržujeme teplé.

Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Bazalku omyjeme, osušíme, lístky otrháme ze stonků a nakrájíme na nudličky.

Zmrazený špenát necháme rozmrazit. Čerstvý špenát důkladně přebereme, omyjeme a neokapaný vložíme společně s česnekem a bazal­kou do velkého rendlíku. Přikrytý špenát dusíme při střední teplotě přibližně 2 minuty, až změkne. Přebytečnou vodu slijeme, špenát osolíme, opepříme a vidličkou načechráme.

A Hotový špenát upravíme na mísu. Na něj rozložíme kuřecí prsíčka, posypeme je parmazánem a ihned podáváme.

Prsíčka posypaná parmazánem a položená na špenátu krátce zapečeme pod rozpáleným gri­lem a ihned podáváme

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..