4 plátky z kuřecích prsíček (asi po 150 g)
1 stroužek česneku
asi 2 cm zázvorového kořene
2 malé jarní cibulky
180 ml suchého bílého vína
6 lžic citronové šťávy
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce oleje
1 lžička škrobové moučky
Kuřecí maso vložíme do mísy. Oloupeme česnek a zázvor a prolisujeme je k masu. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a i se světlezelenou částí je nadrobno nakrájíme. Polovinu jich přidáme k masu.
Přilijeme víno , citrónovou šťávu a sójovou omáčku.
Plátky masa důkladně smočíme v marinádě, nádobu přikryjeme a necháme je v ní asi 30 minut uležet.
Maso vyjmeme z marinády a necháme odkapat.Ve velké teflonové pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm ze všech stran asi 3 minuty prudce opékáme. Potom přilijeme marinádu a necháme jednou prudce přejít varem.
Pánev přikryjeme a při nízké teplotě maso asi 15 minut dusíme. Potom je vyndáme, napříč vlákny nakrájíme na silnější plátky a upravíme na předehřáté talíře. Ponecháme v teple.
Škrobovou moučku dohladka rozmícháme asi ve 2 lžících studené vody a vmícháme ji do omáčky v pánvi. Přidáme zbytek jarních cibulek a za stálého míchání omáčku chvíli povaříme, až je dostatečně hustá. Omáčkou pak přelijeme připravené maso