Asijská kuřecí prsa

on

4 PORCEfoto_0007

4 plátky z kuřecích prsíček (asi po 150 g)

1 stroužek česneku

asi 2 cm zázvorového kořene

2 malé jarní cibulky

180 ml suchého bílého vína

6 lžic citronové šťávy

1 lžíce sójové omáčky

1 lžíce oleje

1 lžička škrobové moučky

 

Kuřecí maso vložíme do mísy. Oloupeme česnek a zázvor a prolisujeme je k masu. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a i se světlezelenou částí je nadrobno nakrájíme. Polovinu jich přidáme k masu.

Přilijeme víno , citró­novou šťávu a sójovou omáčku.

Plátky masa důkladně smočíme v marinádě, nádobu přikryjeme a necháme je v ní asi 30 minut uležet.

Maso vyjmeme z marinády a necháme odkapat.Ve velké teflonové pánvi rozehřejeme olej a plátky masa v něm ze všech stran asi 3 minuty prudce opékáme. Potom přilijeme marinádu a necháme jednou prudce přejít varem.

Pánev přikryjeme a při nízké teplotě maso asi 15 minut dusíme. Potom je vyndáme, napříč vlákny nakrájíme na silnější plátky a upravíme na předehřáté talíře. Ponecháme v teple.

Škrobovou moučku dohladka rozmícháme asi ve 2 lžících studené vody a vmícháme ji do omáčky v pán­vi. Přidáme zbytek jarních cibulek a za stálého míchání omáčku chvíli povaříme, až je dostatečně hustá. Omáčkou pak přelijeme připravené maso

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..