Vepřové maso na karibský způsob

on

foto_00094  PORCE

4 lžíce strouhaného kokosu

200 g dlouhozrnné rýže sůl

800 g vepřové pečínky

2 šalotky

2 lžíce oleje

pepř

1-2 lžíce kari koření

200 g smetany

citronová šťáva

1 svazek pažitky

 

 

Kokos nasypeme do misky a zalijeme je 250 ml vroucí vody. Přikryjeme a odložíme k další­mu použití.

Rýži dáme do vroucí osolené vo­dy, přikryjeme a zvolna 20 minut vaříme. Maso nakrájíme na asi jeden centimetr silné proužky, které trochu oploštíme plochým nožem. Šalotky oloupeme a nakrájíme na drobno.

Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po každé straně asi 2 minuty opékáme. Osolíme ho, opepříme, potom vyjmeme z oleje a přikryté odložíme.

Na zbylém oleji necháme zesklo­vatět šalotky, přimícháme kari koření, kokosové vločky i s tekutinou a přilijeme smetanu. Uvedeme do varu a nepřikryté přibližně 5 minut zvolna vaříme.

Omáčku osolíme, ochutíme pep­řem a citronovou šťávou, vložíme vepřové medailonky a 5 minut je pro- hříváme. Pažitku omyjeme a nakrájíme na drobno. Polovinu jí vmícháme do omáčky. Rýži a maso upravíme na talí­ře, přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem nakrájené pažitky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..