4 lžíce strouhaného kokosu
200 g dlouhozrnné rýže sůl
800 g vepřové pečínky
2 šalotky
2 lžíce oleje
pepř
1-2 lžíce kari koření
200 g smetany
citronová šťáva
1 svazek pažitky
Kokos nasypeme do misky a zalijeme je 250 ml vroucí vody. Přikryjeme a odložíme k dalšímu použití.
Rýži dáme do vroucí osolené vody, přikryjeme a zvolna 20 minut vaříme. Maso nakrájíme na asi jeden centimetr silné proužky, které trochu oploštíme plochým nožem. Šalotky oloupeme a nakrájíme na drobno.
Ve velké pánvi rozehřejeme olej a maso na něm po každé straně asi 2 minuty opékáme. Osolíme ho, opepříme, potom vyjmeme z oleje a přikryté odložíme.
Na zbylém oleji necháme zesklovatět šalotky, přimícháme kari koření, kokosové vločky i s tekutinou a přilijeme smetanu. Uvedeme do varu a nepřikryté přibližně 5 minut zvolna vaříme.
Omáčku osolíme, ochutíme pepřem a citronovou šťávou, vložíme vepřové medailonky a 5 minut je pro- hříváme. Pažitku omyjeme a nakrájíme na drobno. Polovinu jí vmícháme do omáčky. Rýži a maso upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem nakrájené pažitky.