Čínské zázvorové maso

400g svíčkové, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 3 lžíce oleje, 1 pórek, 1 malá cibule, 20g zázvoru, trochu vývaru, lžíce bílého vína, půl lžičky Glutasolu, sůl.

zzilu063 / Pixabay, ilustrační foto

Maso ze svíčkové odblaníme a nakrájíme na tenké plátky a promícháme s vejcem, máčeným škrobem, strouhaným zázvorem a solí a necháme 20 minut marinovat. Pak maso vložíme do rozpáleného oleje, dobře promícháme a po chvilce přidáme pórek nakrájený na nudličky, cibuli a máčený zázvor. Chvíli restujeme, pak zalijeme mírně vývarem, ochutíme vínem, Glutasolem a solí. Mírně zahustíme máčeným škrobem a krátce podusíme. Hotový pokrm pokapeme olejem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..